Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

marți, 30 august 2011

30.08.2011 In ce trebuie să fim tari?

    1. SĂ FIM TARI ÎN CREDINŢĂ!
Credinţa, ne spune Biblia că este: „...o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se vad. (Evr.11:1)
Credinţa noastră este în Isus Hristos Domnul şi Mântuitorul nostru! „...neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred în El...” (Rom.3:22)
- Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi oameni, întăriţi-vă! (1Cor.16:13)
- Împotriviţi-vă lui tari în credinţă, ştiind că şi fraţii voştri în lume trec prin aceleaşi suferinţe ca voi. (1Pet.5:9)
     2. SĂ FIM TARI ÎN SCRIPTURI!
Pentru că: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei 3:16-17 ), tu trebuie să o cunoşti!
- „La Efes, a venit un iudeu, numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii şi era tare în Scripturi.” (Fapt.18:24)
- „Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.” (Iac.1:22)
     3. TARI ÎN DOMNUL, ÎN RELAŢIA NOASTRĂ CU EL!
- „Domnul Dumnezeu este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor şi mă face să merg pe înalţimile mele.„ ( Habacuc 3:19 )
- „Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui.” (Efes.6:10)
Lumea de azi zice: Fii tare, fii cool, fii grozav, fii cel mai cel! Alege să fii un om tare, un om grozav, dar alege să fii tare în credinţa în Isus Hristos, să fii tare în Scripturi şi să fii tare în Domnul Isus Hristos, să ai o relaţie puternică cu El, şi Dumnezeu să ne ajute la aceasta, amin!


sâmbătă, 27 august 2011

27.08.2011 Ce Isus ai în viaţă?


De ce întreb asta: pentru că de 6 ori apare în Faptele Apostolilor sintagma: „ACEST ISUS”. Mai mult, scrie în 2 Corinteni 11:4: „Dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus, o altă Evanghelie.” Deci s-ar putea să auzi de mulţi care-şi spun Isus. Însuşi Domnul Isus Hristos a spus: Băgaţi de seamă să nu vă înşele careva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi!” Deci: Ce Isus ai în viaţă: un Isus de vreme bună, un Isus de timp bun, un Isus de sărbători, un Isus de duminică?
            Vreau în câteva idei să ţi-L prezint pe  Isus Hristos pe care-L prezintă Biblia:
1. ACEST ISUS TE IA DE MÂNĂ: ORB, DAR CU EL DE MÂNĂ!
Marcu 8:22-23: „Au venit la Betsaida; au adus la Isus un orb si L-au rugat sa Se atinga de el. Isus a luat pe orb de mana si l-a scos afara din sat; apoi i-a pus scuipat pe ochi, Si-a pus mainile peste el si l-a intrebat: "Vezi ceva?" Pe când noi eram orbi spiritual Isus Hristos ne-a dat posibilitatea să vedem! Romani 5:8 „Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.”
2. ACEST ISUS TE PUNE LA MASĂ CU EL: MORT, DAR CU EL LA MASĂ!
Ioan 12:2 „Acolo I-au pregătit o cină, Marta slujea iar Lazăr eraunul din cei ce şedeau la masă cu El.” Ştim că pe Lazăr l-a înviat din morţi, acesta fiind mort de 4 zile. Biblia spune la Efeseni 2:1 că „Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre.” Isus Hristos a spus că dacă cineva crede în El, atunci trece din moarte la viaţă!
            3. ACEST ISUS TE DUCE ÎN CER. OSÂNDIT, DAR CU EL ÎN CER!
Luca 23:42-43 „Si a zis lui Isus: "Doamne, adu-Ti aminte de mine, cand vei veni in Imparatia Ta!" Isus a raspuns: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai." Credinţa în Isus Hristos, în jertfa de pe cruce, în ceea ce a făcut el pentru om, îţi dă certitudinea că din osândit al acestei lumi, poţi ajunge în Raiul lui Dumnezeu. Ioan 6:40 spune: „Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţa veşnică. Şi Eu îl voi învia în ziua de apoi!
Deci, stai acum când citeşti aceste cuvinte, şi analizează: Chiar...ce Isus ai în viaţă???

26.08.2011 Misiunea Bisericii lui Isus Hristos

1. ESTE ZIDITĂ PE O TEMELIE PUTERNICĂ, PE PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI - ISUS HRISTOS DOMNUL, DECI NU SE CLATINĂ NICIODATĂ!
- "fiind ziditi pe temelia apostolilor si prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos." (Efes.2:20)
- "Caci este scris in Scriptura: "Iata ca pun in Sion o Piatra din capul unghiului, aleasa, scumpa; si cine se increde in El nu va fi dat de rusine." (1Pet.2:6)
2. ESTE ÎN OFENSIVĂ, ÎN EXPANSIUNE, FIIND FORMATĂ DIN PIETRE VII, DECI CREŞTE ŞI SE DEZVOLTĂ!
- "Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. (1Pet.2:5)
3. ESTE BIRUITOARE ÎN FAŢA CELOR MAI DE TEMUT DUŞMANI, DIAVOLUL, MOARTEA ŞI LOCUINŢA MORŢILOR, DECI VA FI ÎN RAIUL LUI DUMNEZEU!
- "Caci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Intoarceti-va, dar, la Dumnezeu si veti trai." (Ezec.18:32)
- "El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut." (Apoc.21:4)
Misiunea Bisericii lui Isus Hristos este importantă şi imperioasă, actuală şi înţelegem că trebuie să fim zidiţi în Isus Hristos, că suntem într-o luptă continuă, şi că ţinta noastră este cerul, Raiul lui Dumnezeu. Va veni ziua când Stăpânul acestui univers îşi va strânge grâul în Grânarul Său. Roagă-te şi trăieşte în aşa fel, încât la venirea Lui să fii grâu, Doamne ajută-ne la aceasta!!

26.08.2011 Pericole în viaţa de credinţă!

1.LUMEA ŞI LUCRURILE DIN EA!
- "Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. Si lumea si pofta ei trec; dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac. ( 1 Ioan 2:15-17 )
2. MÂNDRIA!
- "Mandria unui om il coboara, dar cine este smerit cu duhul capata cinste." ( Proverbe 29:23 )
- "Dar, in schimb, ne da un har si mai mare. De aceea zice Scriptura: "Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti." ( Iacov 4:6 )
3. LĂCOMIA ŞI DORINŢA DE ÎNAVUŢIRE!
- "Cei ce vor sa se imbogateasca, dimpotriva, cad in ispita, in lat si in multe pofte nesabuite si vatamatoare, care cufunda pe oameni in prapad si pierzare. Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri. ( 1 Timotei 6:9-10 )
4. O VIAŢĂ TRĂITĂ ÎN AFARA VOII LUI DUMNEZEU!
- Apoi a chemat la El norodul impreuna cu ucenicii Sai si le-a zis: "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze. Caci oricine va vrea sa-si scape viata, o va pierde; dar oricine isi va pierde viata din pricina Mea si din pricina Evangheliei, o va mantui. Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul? Sau ce va da un om in schimb pentru sufletul sau? ( Marcu 8:34-37 )
Cuvântul lui Dumnezeu ne învaţă să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi vor fi lucruri care ne sunt necesare, şi acelea le vom primi pe deasupra. Şi Dumnezeu să ne ajute să ne ferim de pericolele care ne pasc la orice pas pe această Cale a credinţei!
<photo id=1></photo>

joi, 18 august 2011

18.08.2011 Siguranţele lui Dumnezeu!

1. SIGURANŢA MÂNTUIRII:
"Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa." ( 1 Ioan 5:11-12 )
2. SIGURANŢA RUGĂCIUNII ASCULTATE:
"Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină." (  Ioan 16:24 )
3. SIGURANŢA BIRUINŢEI:
"Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngadui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi rabda." 1 Corinteni 10:13 )
4. SIGURANŢA IERTĂRII:
"Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire." ( 1 Ioan 1:9 )
5. SIGURANŢA CĂLĂUZIRII:
"Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El iţi va netezi cărările." ( Proverbe 3:5-6 )
Într-o lume în care tot mai puţin şi tot mai puţini îţi pot oferi un gram de siguranţă, vine Cuvântul lui Dumnezeu şi îţi oferă 5 siguranţe cu care garantat eşti un om asigurat pentru veşnicie, încă de aici de pe pământ!



marți, 16 august 2011

16.08.2011 Îndurarea lui Dumnezeu cea mare!


†„FIINDCĂ ATÂT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA, CĂ A DAT PE SINGURUL LUI FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE ÎN EL, SĂ NU PIARĂ, CI SĂ AIBĂ VIAŢA VEŞNICĂ. ”† IOAN 3:16 †
     Definiţia îndurării: milă, compasiune, bunătate, a manifesta milă faţă de suferinţele cuiva,  ajutor divin, favor nemeritat;
 1. VIAŢA OMULUI ARE DE A FACE CU ÎNDURAREA LUI DUMNEZEU!!
Isaia Cap. 38:16-20 Doamne, prin îndurarea Ta se bucură omul de viaţă, prin ea mai am şi eu suflare, căci Tu mă faci sănătos şi îmi dai iarăşi viaţa. Iată, chiar suferinţele mele erau spre mântuirea mea; Tu ai găsit plăcere să-mi scoţi sufletul din groapa putrezirii. Căci ai aruncat înapoia Ta toate păcatele mele! Căci nu locuinţa morţilor Te laudă, nu moartea Te măreşte, şi cei ce s-au pogorât în groapă nu mai nădăjduiesc în credincioşia Ta. Ci cel viu, da, cel viu Te laudă, ca mine astăzi. Tatăl face cunoscut copiilor săi credincioşia Ta. Domnul m-a mântuit! De aceea, în toate zilele vieţii noastre vom suna din coardele instrumentelor noastre, în Casa Domnului.”
Plângerile lui Ieremia Cap. 3:21-26 Iată ce mai gândesc în inima mea, şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! „Domnul este partea mea de moştenire”, zice sufletul meu; de aceea nădăjduiesc în El. Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.
Psalmul 23: 6. Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele, şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele.
 2. MÂNTUIREA OMULUI ARE DE A FACE CU ÎNDURAREA LUI DUMNEZEU!!
Tit Cap. 3: 3-9 "Căci şi noi eram altă dată fără minte, neascultători, rătăciţi, robiţi de tot felul de pofte şi de plăceri, trăind în răutate şi în pizmă, vrednici să fim urâţi şi urându-ne unii pe alţii. Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belşug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru; pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moştenitori ai vieţii veşnice. Adevărat este cuvântul acesta, şi vreau să spui apăsat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu, să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine şi de folos pentru oameni! Dar de întrebările nebune, de înşirările de neamuri, de certuri şi ciorovăieli privitoare la Lege, fereşte-te, căci sunt nefolositoare şi zadarnice."
1 Petru 1:3-7 "Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie, şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi. Voi sunteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos."
Daniel 9: 18-19 "Pleacă urechea, Dumnezeule, şi ascultă! Deschide ochii şi priveşte la dărâmăturile noastre, şi la cetatea peste care este chemat Numele Tău! Căci nu pentru neprihănirea noastră Îţi aducem noi cererile noastre, ci pentru îndurările Tale cele mari. Ascultă, Doamne! Iartă, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucrează şi nu zăbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta şi peste poporul Tău!”
3. CĂLĂUZIREA OMULUI ARE DE A FACE CU ÎNDURAREA LUI DUMNEZEU!!
Exod 15:13 Prin îndurarea Ta, Tu ai călăuzit, Şi ai izbăvit pe poporul acesta; Iar prin puterea Ta îl îndrepţi Spre locaşul sfinţeniei Tale.
4. ÎNCHINAREA ŞI SLUJIREA OMULUI ARE DE A FACE CU ÎNDURAREA LUI DUMNEZEU!!
Psalmul 5:7 "Dar eu, prin îndurarea Ta cea mare, pot să intru în casa Ta, şi să mă închin cu frică în Templul Tău cel sfânt. Doamne, călăuzeşte-mă pe calea plăcută Ţie, din pricina vrăjmaşilor mei! Netezeşte calea Ta sub paşii mei.
Concluzie: Ieremia 10:23 „Ştiu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului, când umblă, să-şi îndrepte paşii spre ţintă."
Ce aş putea spune: deşi omul î-l ignoră pe Dumnezeu şi consideră că sunt lucruri care i se cuvin, cum ar fi că are sănătate, că are un loc de muncă, dimineaţa că se trezeşte şi poate umbla pe picioare, deci cu toate acestea, omul dacă ar studia Biblia ar ajunge la convingerea că totul este doar prin ÎNDURAREA LUI DUMNEZEU. Şi Prorocul lui Dumnezeu Ieremia a putut să afirme într-o perioadă grea din viaţa poporului Israel că soarta omului nu stă în puterea lui, pentru că de fapt acesta este adevărul. Isus Hristos se ruga şi spunea astfel în Evanghelia lui Ioan 17:17 Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul!!

luni, 15 august 2011

15.08.2011 - Identitatea Bisericii lui Isus Hristos

1. Are un Stăpân, un singur Domn, şi acesta este Isus Hristos Domnul! "El I-a pus totul sub picioare si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinatatea Celui ce indeplineste totul in toti." (Efeseni 1:22-23)
2. Aparţine lui Isus Hristos, pentru că El a câştigat-o prin sângele Lui. "Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata; pe voi, care odinioara nu erati un popor, dar acum sunteti poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu capataserati indurare, dar acum ati capatat indurare." (1 Petru 2:9-10)
3. Hristos o sfinţeşte, o desăvârşeşte, El însuşi prin Duhul Sfânt lucrează în Biserică! "...cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea,ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant, ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana." (Efeseni 5:25-27)
4. Isus Hristos Domnul va domni veşnic împreună cu Biserica! "Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut." (Apocalipsa 21:3-4)

15.08.2011 - Chemarea la a vorbi despre Dumnezeu!

 "Fiul omului, te pun pazitor peste casa lui Israel. Cand vei auzi un cuvant care va iesi din gura Mea, sa-i instiintezi din partea Mea! Cand voi zice celui rau: "Vei muri negresit!", daca nu-l vei instiinta si nu-i vei spune, ca sa-l intorci de la calea lui cea rea si sa-i scapi viata, acel om rau va muri prin nelegiuirea lui, dar ii voi cere sangele din mana ta! Dar daca vei instiinta pe cel rau, si el tot nu se va intoarce de la rautatea lui si de la calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dar tu iti vei mantui sufletul! Daca un om neprihanit se va abate de la neprihanirea lui si va face ce este rau, ii voi pune un lat inainte, si va muri. Daca nu l-ai instiintat, va muri prin pacatul lui si nu i se va mai pomeni neprihanirea in care a trait, dar ii voi cere sangele din mana ta! Dar daca vei instiinta pe cel neprihanit sa nu pacatuiasca, si nu va pacatui, va trai, pentru ca a primit instiintarea, iar tu iti vei mantui sufletul!" Ezechiel 3:17-21
     Probabil spui că nu e lucrarea ta, că nu e chemarea ta, că nu e problema ta! Probabil. Probabil că aşa e.
Dar ...atunci când te rogi rugăciunea Tatăl nostru..spui cam aşa: "Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant. (Luc.11:2) Eşti interesat ca voia lui Dumnezeu să se facă pe pământ..îţi doreşti asta. Ştii care e voia lui Dumnezeu? raportat la oamenii pe care tu îi cunoşti...dar ei nu îl cunosc pe Dumnezeu? Asta!!! " Va indemn, dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii, pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii, ca sa putem duce astfel o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea. Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, care voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului. Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos." 1 Timotei 2:1-5. Asta ar trebui să-ţi dea de gândit. Asta ar trebui să te determine să nu-ţi mai fie ruşine că eşti un copil al lui Dumnezeu. Asta ar trebui să te determine să îţi foloseşti talanţii şi în scopul suprem al lui Dumnezeu. Şi tu să fii unul din acela care chemă oamenii la mântuire, să le spui că este un Dumnezeu care prin Isus Hristos îi iartă, şi le poate da viaţa veşnică!!.
Şi încă ceva: Poate ţi-e ruşine. Ok. Dar nu ţi-ar fi ruşine ca un om de lângă tine să fie mântuit..şi să vină să te întrebe...Totuşi tu ai fost creştin cu adevărat...de ce nu mi-ai spus nimic? OARE CARE RUŞINE AR FI MAI MARE???
ŞI MAI ZICE ISUS HRISTOS CEVA: " Pentru ca de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in acest neam preacurvar si pacatos, Se va rusina si Fiul omului, cand va veni in slava Tatalui Sau impreuna cu sfintii ingeri." (Marc.8:38). DUMNEZEU SĂ-ŢI AJUTE SĂ IEI HOTĂRÂRI BUNE PENTRU VIAŢA TA!!!!

15.08.2011 - Mântuirea omului în versete biblice!

MÂNTUIREA OMULUI ÎN
CUVINTELE DOMNULUI ISUS HRISTOS GĂSITE ÎN EVANGHELII
“Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.” (Ioan 3:16)
Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)
“Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară;”(Ioan 6:37)
Nu oricine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.” (Matei 7:21)
“Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” (Ioan 14:6)
“Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” (Ioan 15:14)
“Apoi le-a zis: "Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.”  (Marcu 16:15-16) 
MÂNTUIREA OMULUI ÎN
EPISTOLELE NOULUI TESTAMENT
“În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.” (Fapte 4:12)
“Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos” (1Timotei 2:5)
“Şi dacă chemaţi ca Tată pe Cel ce judecă fără părtinire pe fiecare după faptele lui, purtaţi-vă cu frică în timpul pribegiei voastre; căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.” (1 Petru 1:17-19)
“Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi. Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi). ( Efeseni 2:1-5)
“Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfant, pe care L-a vărsat din belşug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru; pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moştenitori ai vieţii veşnice.”  (Tit 3:4-7)
“Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Romani 10:17)
“Dimpotrivă, dacă suferă pentru că este creştin, să nu-i fie ruşine, ci să proslavească pe Dumnezeu pentru numele acesta. Căci suntem în clipa când judecata stă să înceapă de la Casa lui Dumnezeu. Şi, dacă începe cu noi, care va fi sfârşitul celor ce nu ascultă de Evanghelia lui Dumnezeu?
                                                                                                      (1 Petru 4:16-17)
“Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu aveţi viaţa veşnică. (1 Ioan 5:11-13)

15.08.2011 - Gânduri pentru viaţă!

Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el." (Ioan.3:36)