Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

sâmbătă, 24 martie 2012

Ce ştii, ce nu ştii, ce ar trebui să ştii!

Ce ştii?
-"Fraţii mei, să priviţi ca pe o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare." (Iacov 1:2-3)
-"El (Isus Hristos ), de bună voia Lui, ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui. Ştiţi bine lucrul acesta, preaiubiţii mei fraţi! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie, căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu." ( Iacov 1:18-20 )
-"Fraţii mei, să nu fiţi mulţi învăţători, căci ştiţi că vom primi o judecată mai aspră." ( Iacov 3:1 )
-"Suflete preacurvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu." ( Iacov 4:4 )
Ce nu ştii?
-"Şi nu ştiţi ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere." ( Iacov 4:14 )
Ce ar trebui să ştii?
-"Fraţilor, dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr, şi-l întoarce un altul, să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, ca mântui un suflet de la moarte, şi ca acoperi o sumedenie de păcate." ( Iacov 5:19-20 )
Diavolul, care perveşteşte valorile lui Dumnezeu, doreşte ca oamenii să perceapă exact pe dos, aceste valori. şi din ceea ce am scris mai sus şi am văzut voia lui Dumnezeu, Diavolul doreşte cam aşa:
- Să ştii că dacă se întâmplă ceva rău în viaţa ta 100% Dumnezeu e de vină;
- Să ştii orice în afară de  faptul că mântuirea vine, şi poţi să o ai în Numele lui Isus Hristos;
- Să avem învăţături care mai de care mai "evoluate" mai "complicate" din care să nu înţelegem nimic, că atunci o să fim confuzi, şi nu o să ştim ce să credem cu adevărat;
- Să ştim că putem să trăim oricum, şi să facem ce vrem, că doar Dumnezeu e bun şi ne înţelege;
- Să trăim de parcă tot universul s-ar învârti în jurul persoanei noastre, şi ca şi cum cu noi s-ar începe şi sfârşi totul;
- Să nu ne intereseze de cel de lângă noi, treaba lui ce face şi unde va merge în veşnicie, să se descurce;
Ştiţi ce spune Biblia: "Vegheaţi, fiţi tari în credinţă, fiţi oameni, întăriţi-vă! (1Cor.16:13)
Noi, să fim oameni despre care Biblia spune: "...ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi; căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui." (2Cor.2:11)

duminică, 18 martie 2012

Din seria Ştiri spirituale: Durere, dar totuşi..realism!

Aţi auzit, dacă nu vă spun eu de acel autocar care s-a izbit într-un tunel, şi 28 de persoane, dintre care 22 de copii şi-au pierdut viaţa. Durere, şi ne rugăm pentru aparţinătorii familiilor îndurerate care îşi pâng morţii, şi pentru cei care au răniţi.
Ce m-a durut pe mine, au fost unele comentarii de genul: "S-a mâniat Dumnezeu?" şi care le-am văzut aici pe F.B.
Acuma un asemenea accident tragic nu prea poţi să-l explici, decât să-l accepţi, dar vreau să vă spun că şi pe vremea când Isus Hristos trăia pe pământ au fost accidente care s-au soldat cu victime, şi cităm din Evanghelia lui Luca, cap. 13:1-5 - In vremea aceea au venit unii si au istorisit lui Isus ce se intamplase unor galileeni, al caror sange il amestecase Pilat cu jertfele lor. "Credeti voi", le-a raspuns Isus, "ca acesti galileeni au fost mai pacatosi decat toti ceilalti galileeni, pentru ca au patit astfel? Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. Sau acei optsprezece insi, peste care a cazut turnul din Siloam si i-a omorat, credeti ca au fost mai pacatosi decat toti ceilalti oameni care locuiau in Ierusalim? Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel." şi aici menţionez definiţia din DEX pentru cuvântul "pocăi" = "A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc."
Deci, o ştire importantă ar fi aceasta: Să nu credeţi că voi, care staţi şi urmăriţi media astfel de accidente, sunteţi mai buni decât cei care sunt scoşi morţi sau răniţi din fiarele contorsionate! NU! Mai bine ia seama, şi schimbă-ţi viaţa, acceptă-L pe Isus Hristos în viaţa ta ca Domn şi Mântuitor personal, căci a spus însuşi El, Fiul lui Dumnezeu, că dacă nu faci asta, va veni şi rândul tău! Asta e o ştire de care merită să uzezi! Fii înţelept şi acceptă-o!
Isus Hristos a spus: "Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata." (Ioan.5:24)

joi, 15 martie 2012

Citeşte, altfel s-ar putea să crezi degeaba!

Într-o zi mă opresc la un bancomat să scot ceva bani. În faţa mea era o persoană care tot introducea cardul, tasta codul pin, alegea ce opţiuni voia..şi bancomatul îi înapoia automat cardul. Când mă uit... într-o parte a bancomatului pe o hârtie A4 era scris mare: "ACEST BANCOMAT NU ELIBEREAZĂ MOMENTAN NUMERAR. VĂ RUGĂM SĂ NE SCUZAŢI!" Îi spun persoanei respective că nu are rost...să tot solicite bani..şi îi arat ce scrie... la care în sfârşit se lămureşte care era de fapt problema.
Şi...mergând spre un alt bancomat..m-am tot gândit că aşa e şi cu creştinismul ce-l afişăm azi. Afirmăm că suntem creştini, suntem religioşi, suntem bisericoşi, suntem cum mai suntem, dar oare ne interesează ceea ce ne cere Dumnezeu? Oare mai cercetăm Scripturile, deoarece este scris că ele ne pot îndruma spre viaţa veşnică? Oare mai căutăm Adevărul, care este Isus Hristos Domnul?
Nu-ţi face iluzii că ar putea ieşi ceva bun pentru veşnicia ta, dacă nu te interesează ceea ce-ţi cere Dumnezeu. Şi mă refer aici la toţi aceia care probabil sunt creştini, religioşi, tradiţionalişti, bisericoşi..dar care de citit Voia lui Dumnezeu nu prea o citesc, şi nu îi interesează să afle ceea ce Dumnezeu ne cere pentru această viaţă!
Este scris: "Cartea aceasta a Legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea; caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune." (Ios.1:8)
Şi cartea aceasta este: Biblia!!!! Aşa că dacă vrei să trăieşti: CITEŞTE!
"Ferice de cine citeste si de cei ce asculta cuvintele acestei prorocii si pazesc lucrurile scrise in ea! Caci vremea este aproape!" (Apoc.1:3)

Fascinaţia de a fi copil!

Într-una din zile am ieşit cu fetele la zăpadă. Ne-am bulgărit, ne-am hârjonit, ne-am aruncat în zăpadă.
Ce am putut să observ? O fericire în ochii lor nemaivăzută, o bucurie pe care nu ştiu ce altceva ar fi putut să o dea în acele momente.
Ce am simţit? O pace şi o linişte interioară, o rupere de realitatea crudă şi categorică pe care uneori o trăim.
Ce am gândit atunci? Că odată şi eu am fost copil... şi era minunat iarna, şi deşi eram îngheţaţi de frig, refuzam să intrăm în casă.
Acuma iarna pentru noi cei mari e altfel..de multe ori cu gândul că facturile-s mari, că mâncarea e scumpă, că...e.t.c.
Ce mi-am adus aminte? Că scrie că "Isus a chemat la Sine pe copilasi si a zis: "Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-i opriti; caci Imparatia lui Dumnezeu este a unora ca ei. (Luc.18:16)
Gândeşte-te la asta! Şi ieşi şi tu afară şi lasă-te să cazi în zăpadă, cel puţin îţi vei aminti cum e să fii copil!

Cine este adevărul?

Astăzi am auzit o afirmaţie care mi-a plăcut, şi anume: "Dumnezeu nu are dragoste, Dumnezeu este dragoste!" În prima fază am fost reţinut, pentru că doar s-ar putea spune şi că Dumnezeu are dragoste. Dar..mai apoi, gândindu-mă mai atent mi-am dat seama că întradevăr, afirmaţia corectă este aceasta: "Dumnezeu este dragoste!"
Scrie în Biblie: "...pentru ca Dumnezeu este dragoste." (1Ioan.4:8 b)
Asta nu a înţeles nici Pilat, când, stând de vorbă cu Domnul Isus Hristos a întrebat: "Ce este adevarul?" (Ioan.18:38 a) Întrebarea a fost greşit pusă, deoarece corect era să întrebe: Cine este adevărul? Şi Adevărul era în faţa lui.
Asta fac şi azi oamenii. Ei spun cam aşa: desigur....Dumnezeu are dragoste de dat, are binecuvântări de dat, are un sac de muullteee lucruri care să le dea oamenilor, are ceva adevăr de care e bine să mai ştim una alta, e.t.c....
În paranteză fiind spus, da! aşa este, dar!! Dumnezeu vrea de la noi ceva mai mult, mult mai mult: şi acel ceva este  inima noastră, viaţa noastră, sufletul nostru, o trăire conformă cu Cuvântul scris, cu Biblia, cu cerinţele Lui pentru noi. Vrea o dedicare totală în voia Lui. Nu vrea să întrebăm: Ce este adevărul?
Vrea să întrebăm: Cine este adevărul?
Şi adevărul este Isus Hristos Domnul!!!!

Problemă sau urgenţă?

Sunt oameni care au capacitatea să recunoască o problemă înainte ca aceasta să devină o urgenţă. Caută să fii un astfel de om!
1. Percepe problema înainte ca să o vadă, şi asta e intuiţie!
2. Începe să o descoase şi să pună întrebări, şi asta e curiozitate!
3. Adună date, şi asta e prelucrare!
4. Împărtăşeşte sentimentele şi constatările unor oameni de încredere, şi asta e comunicare!
5. Defineşte problema, şi asta e conturare!
6. Îşi verifică resursele, capacităţile, şi asta e evaluare!
7. Ia o hotărâre, şi asta e conducere!
"Filisteanul s-a oprit; si, vorbind ostilor lui Israel asezate in siruri de bataie, le-a strigat: "Pentru ce iesiti sa va asezati in siruri de bataie? Nu sunt eu filistean si nu sunteti voi slujitorii lui Saul? Alegeti un om care sa se coboare impotriva mea! (1Sam.17:8)
"Filisteanul" e problema. Alege să fii cu un pas înaintea ei. Asta face diferenţa dintre un om care gestionează o problemă, şi unul care este copleşit de o urgenţă!

Ca să răscoleşti lumea, lasă-te schimbat!

Am găsit scris în Biblie despre oameni care au schimbat lumea, care au răscolit lumea. "...Oamenii aceştia, care au răscolit lumea, au venit şi aici... (Fapt.17:6 b) Oamenii aceştia au putut răscoli lumea, deoarece au acceptat schimbarea în viaţa lor. Ce i-a schimbat? Scrie tot în Biblie. Ceilalţi au văzut ceva la ei: "Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întrucât ştiau că erau oameni necărturari şi de rând; şi au priceput că fuseseră cu Isus." (Fapt.4:13) Creştinii din primele veacuri aveau ceva care se vedea la ei, şi asta era trăirea lor.
Pentru noi cei de azi, dacă vrem să vedem ceva în jurul nostru mişcându-se din punct de vedere spiritual, va trebui să acceptăm voia lui Isus Hristos în viaţa noastră, şi abia apoi se vor putea vedea anumite schimbări şi în lumea care ne înconjoară. Dacă nu vom accepta să ne schimbăm, vom rămâne în acelaşi acvariu mic în care ne învârtim, fără să ajungem în altul mai mare.
Să fim cum scrie prin Biblie: "...ca nişte necunoscuţi, macar că suntem bine cunoscuţi; ca unii care murim, şi iată că trăim; ca nişte pedepsiţi, măcar că nu suntem omorâţi; ca nişte întristaţi, şi totdeauna suntem veseli; ca nişte săraci, şi totuşi îmbogaţim pe mulţi; ca neavând nimic, şi totuşi stăpânind toate lucrurile." ( 2 Corinteni 6:9-10 )

Tu controlezi timpul sau el te controlează pe tine?

Vi se pare cunoscută expresia "NU AM TIMP!"?
Parcă timpul s-a comprimat, parcă toate le facem numai pe fugă, parcă trăim o eră a alergării dintr-o parte în alta, nu vi se pare?
Dacă mereu eşti grăbit, dacă mereu nu poţi petrece timp de calitate cu copii tăi, dacă mereu primeşti mesaje pe telefon că nu ai făcut una sau alta, dacă mereu întârzii, dacă eşti agitat că ai o mulţime de probleme, dacă...dacă....dacă... atunci să ştii că ai pierdut bătălia cu timpul.
Dar poate suntem unii care am câştigat-o.
Tu controlezi timpul, sau timpul te controlează pe tine?
Deci?

Wallpaper Intrebari Pentru Viata