Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

sâmbătă, 28 iulie 2012

Întâlnirea!

"Pe când intra într-un sat, L-au întâmpinat zece leproşi. Ei au stat departe, şi-au ridicat glasul şi au zis: "Isuse, Învătătorule, ai milă de noi!" (Luca 17:12-13)

Ce anume face memorabilă o întâlnire? Locul? Condiţiile? Ambianţa? Timpul?
Probabil câte ceva din toate astea...dar în mică măsură.
Am văzut întâlniri între oameni  în gară, în aeroport, în stradă, la ţară, în câmp, pe vreme bună, pe ploaie, pe ninsoare.... Ce a făcut întâlnirea deosebită? Vă spun eu: PERSOANELE!!!! Asta e important! Un tată şi un fiu care se regăsesc, indiferent unde s-ar întâlni, bucuria va fi aceeaşi, pentru că este determinată de persoană, nu de împrejurări!
Acuma, am început cu 10 leproşi amărâţi, marginalizaţi, terminaţi, la o margine de sat, departe de Domnul Isus Hristos, şi totuşi cu dorinţa de a cere milă, dacă tot s-au întâlnit cu Cel ce era Fiu de Dumnezeu! Şi milă a avut, de toţi, că toţi au fost curăţiţi.
Cu toate că au fost vindecaţi toţi, unul singur a beneficiat şi de a doua întâlnire, cu faţa la pământ, la picioarele lui Isus, plin de mulţumire, dând slavă lui Dumnezeu! O asemenea înâlnire merita un răspuns pe măsură, şi acesta a fost: ""Scoală-te şi pleacă; credinţa ta te-a mântuit." (Luca17:19)
Oare să te întreb dacă ai avut vre-o întâlnire ca cea de mai sus, oare să te întreb atitudinea ta faţă de Fiul lui Dumnezeu, oare să te întreb ce credinţă ai şi cam ce spune Domnul Isus Hristos despre credinţa ta?
Da, aş putea... dar mai bine întreabă-te tu!
Asta probabil ar duce la ceva hotărâri în viaţa ta!
Dumnezeu cu tine, şi ne mai auzim!!

"Mă numesc Paste. Copy Paste"

Copy...Paste...
Parcă nici ştirile nu mai sunt ştiri. Când ajungi la astfel de afirmaţii.
Ştirea cu "Copy Paste" e veche. Povestea e veche. A început de mult.
Cel care a încercat să plagieze din totdeauna a fost Diavolul. Diavolul i-a determinat şi pe oameni să plagieze. Diavolul a văzut că lui nu i-a ieşit, şi atunci a zis că tot mai poate face ceva. Să ducă metoda mai departe...
Şi în opinia Diavolului chiar funcţionează. Ai zice după cum merge lumea, că întradevăr "Copy Paste" merge.
Începutul?
Diavolul a încercat ceva. Dar nu i-a ieşit. "Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: "Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miazănoaptei, mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt." (Isaia 14:12-14)
Apoi a încercat ceva cu oamenii....şi i-a ieşit: "Atunci şarpele a zis femeii: "Hotărât, că nu veţi muri, dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul."(Genesa 3:4-5)
De atunci lumea zace în cel rău.
A trebuit să vină originalul din cer, Acel Fiu de Dumnezeu numit Isus Hristos, care a avut puterea să spună că în El nu este nimic copiat, nu este nimic imitat, că El este original şi adevărat: "...vine stăpânitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;" (Ioan.14:30) El a putut să ridice păcatul lumii!
Acuma ce îţi rămâne ţie de făcut?
Cam 2 variante ai: să continui să dai cu "Copy Paste" şi să ai o viaţă de 2 bani, o viaţă de imitaţie amărâtă şi să faci ce face altul...că asta se poartă, că asta e la modă, că asta e trendul... sau poţi încerca să fii original.
Să cauţi ceva din Dumnezeu. Să-L cauţi pe Acela care te poate face original, care îţi poate reda identitatea, care poate să facă din tine un om adevărat. Şi Acela este Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos.

Şi încă ceva:
Istoria se repetă mereu... mai de mult unii au păţit-o pentru că au crezut că pot da "Copy Paste" şi în creştinism, că se pot face creştini dacă îşi cârpesc şi lipesc un pic viaţa nenorocită pe care o au.
Două exemple vă dau, şi concluziile le trageţi voi:
1. "Când a văzut Simon că Duhul Sfant era dat prin punerea mâinilor apostolilor, le-a dat bani şi a zis: "Daţi-mi şi mie puterea aceasta, pentru ca peste oricine-mi voi pune mâinile să primească Duhul Sfant." Dar Petru i-a zis: "Banii tăi să piară împreună cu tine, pentru că ai crezut că darul lui Dumnezeu s-ar putea căpăta cu bani! Tu n-ai nici parte, nici sorţ în toată treaba aceasta, căci inima ta nu este curată înaintea lui Dumnezeu." (Fapte 8:18-21)
2. "Nişte exorcişti iudei care umblau din loc în loc au încercat să cheme Numele Domnului Isus peste cei ce aveau duhuri rele, zicând: "Vă jur pe Isus, pe care-L propovăduieşte Pavel, să ieşiti afară!" Cei ce făceau lucrul acesta erau şapte feciori ai lui Sceva, un preot iudeu din cei mai de seamă. Duhul cel rău le-a răspuns: "Pe Isus Il cunosc, şi pe Pavel îl ştiu; dar voi cine sunteţi?" Şi omul în care era duhul cel rău a sărit asupra lor, i-a biruit pe amândoi şi i-a schingiuit în aşa fel, că au fugit goi şi răniţi din casa aceea." (Fapte 19:13-16)
Nu mai urmări imitaţiile, caută originalul pentru că asta merită cu adevărat! Şi original este Unul singur: DUMNEZEU!
Numa bine şi ne mai auzim!

Polemica suspendării!

Polemica suspendării sau drumul spre nicăieri.
Ok... numa cine nu vrea nu a auzit ce s-a întâmplat zilele acestea...şi ce va mai urma... Avem preşedinte suspendat, avem preşedinte interimar şi vom avea referendul, acea voce a poporului care se va face auzită.
Ştiţi numa ce nu avem?
Imaginea de ansamblu. Şi ştiţi ce spune imaginea de ansamblu? Pentru că răspunsul la această întrebare este adevărata ştire. Imaginea de ansamblu spune astfel: "...Dumnezeu este Cel ce judecă: El coboară pe unul, şi înalţă pe altul." (Ps.75:7)
Când ai imaginea de ansamblu, automat ştii că prosperitatea unei naţiuni, a unei ţări, depinde de modul în care ea se raportează la Dumnezeu. Nu cum zice că este ea, ci cum este ea cu adevărat, şi asta iar este o ştire importantă, deoarece ştim că scrie: "...Iuda s-a bucurat de jurământul acesta, căci juraseră din toata inima lor, căutaseră pe Domnul de bunavoia lor şi-L găsiseră. Şi Domnul le-a dat odihnă de jur împrejur." (2Cron.15:1), "Şi împărăţia lui Iosafat a fost liniştită, şi Dumnezeul lui i-a dat pace de jur împrejur." (2Cron.20:3)
Acestea sunt adevăratele ştiri.
Dacă mi-am permis să îmi expun punctul de vedere personal cu privire la polemica suspendării, automat cel cu care am stat de vorbă a şi ştiut la ce posturi de televiziune mă uit. I-am spus să stea liniştit, că eu personal nu am televizor acasă şi să nu se apuce să mă judece aşa la liber.
Aşa că înainte de a mă judeca şi tu privitor la ceea ce am scris, gândeşte-te o clipă la această polemică a suspendării sau a drumului spre nicăieri.
Nu de alta, dar până la urmă Dumnezeu are ultimul cuvânt!
Numa bine, şi ne mai auzim!

"Nume, renume, şi totuşi...?!"

Nume:
„Naaman, căpetenia oştirii împăratului Siriei...”
Renume:
„avea trecere înaintea stăpânului său şi mare vază; căci prin el izbăvise Domnul pe sirieni.”
Şi totuşi:
„Dar omul acesta tare şi viteaz era lepros. (2Reg.5:1)
 Lepra în accepţiunea Bibliei simbolizează păcatul care macină, o plagă, este acel om fără Dumnezeu şi fără mântuire!
 Şi acuma:
Nume:
„Tu!”
Renume:
„...ceea ce reprezinţi...”
Şi totuşi:
Eşti lepros sau nu? Ai rezolvat problema păcatului din viaţa ta? Eşti mântuit prin Isus Hristos Domnul?!
Rezolvare:
„cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus pe Sine Însusi jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţa cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui Viu!” (Evr.9:14)
„Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” (Rom.6:23)
Dacă citeşti asta, înseamnă că trăieşti şi că mai ai timp!
Numa bine, şi ne mai auzim!!

"Poziţia nu determină starea!"

Azi, merg pe trotuar şi văd un tablou interesant: o staţie, un autobuz care opreşte... oameni care se ridică de pe cele 2 bănci şi alţii care erau acolo se urcă, şi pe o bancă rămâne un om. Mă gândeam că şi el e acolo pentru că aşteaptă mijlocul de transport ca să plece. Nici vorbă! El dormea, şi zgomotul produs de oprirea vehiculului l-a trezit. Autobuzul a plecat, el a rămas acolo. Când am revenit pe acolo el era tot pe bancă, şi-a pus ochelarii pe ochi şi butona un telefon mobil.
    Cam aşa suntem noi. Avem fiecare băncile noastre, locurile sau situaţiile pe care suntem poziţionaţi, şi avem impresia că totul este în regulă cu viaţa noastră. Mai mergem pe la o biserică, mai facem una alta, mai o faptă bună, mai o mână întinsă, mai un stat pe bancă, o aţipeală într-o stare care ne place chiar dacă ştim că nu este ok.
   Mai mult decât atât, se uită alţii la noi, şi au impresia că suntem poziţionaţi bine. Poziţia noastră în câte o staţie de autobuz pe o bancă, îi determină să creadă că noi chiar aşteptăm să plecăm. Că aşteptăm ceva mai bun. Şi anume aşteptăm ceva care să ne ducă în locul dorit. NICI VORBĂ. Noi mai dormim acolo în locul acela, şi oamenii îşi fac o impresie greşită despre noi. Noi înşine ajungem să avem o părere greşită despre noi, crezând că poziţia determină starea. Poziţia poate fi un nume de creştin, un trecut glorios, o căruţă de bani, o casă fără sfârşit, o scară socială bună... e.t.c.
Starea? Starea e cu totul altceva. Starea este ceea ce eşti tu cu adevărat. Starea este ceea va rămâne atunci când toate valurile vieţii vor veni peste tine. Starea este restul care rămâne atunci când poziţia dispare. Starea este ceea ce eşti tu cu adevărat. Starea este investiţia ce ai făcut-o în relaţia ta cu Dumnezeu.
Poziţia are de a face cu pământul. Starea are de a face cu cerul.
Poziţia este definită în Matei 7:22-23  "Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; departaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."
Starea este arătată de următoarele cuvinte: "Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace." (2 Petru 3:13-14)
Aşa că nu uita un gând pentru viaţă: Caută să fii, nu căuta să ai, caută stare, nu căuta poziţie, caută cerul nu căuta pământul, caută-L pe Dumnezeu!