Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

sâmbătă, 28 iulie 2012

"Poziţia nu determină starea!"

Azi, merg pe trotuar şi văd un tablou interesant: o staţie, un autobuz care opreşte... oameni care se ridică de pe cele 2 bănci şi alţii care erau acolo se urcă, şi pe o bancă rămâne un om. Mă gândeam că şi el e acolo pentru că aşteaptă mijlocul de transport ca să plece. Nici vorbă! El dormea, şi zgomotul produs de oprirea vehiculului l-a trezit. Autobuzul a plecat, el a rămas acolo. Când am revenit pe acolo el era tot pe bancă, şi-a pus ochelarii pe ochi şi butona un telefon mobil.
    Cam aşa suntem noi. Avem fiecare băncile noastre, locurile sau situaţiile pe care suntem poziţionaţi, şi avem impresia că totul este în regulă cu viaţa noastră. Mai mergem pe la o biserică, mai facem una alta, mai o faptă bună, mai o mână întinsă, mai un stat pe bancă, o aţipeală într-o stare care ne place chiar dacă ştim că nu este ok.
   Mai mult decât atât, se uită alţii la noi, şi au impresia că suntem poziţionaţi bine. Poziţia noastră în câte o staţie de autobuz pe o bancă, îi determină să creadă că noi chiar aşteptăm să plecăm. Că aşteptăm ceva mai bun. Şi anume aşteptăm ceva care să ne ducă în locul dorit. NICI VORBĂ. Noi mai dormim acolo în locul acela, şi oamenii îşi fac o impresie greşită despre noi. Noi înşine ajungem să avem o părere greşită despre noi, crezând că poziţia determină starea. Poziţia poate fi un nume de creştin, un trecut glorios, o căruţă de bani, o casă fără sfârşit, o scară socială bună... e.t.c.
Starea? Starea e cu totul altceva. Starea este ceea ce eşti tu cu adevărat. Starea este ceea va rămâne atunci când toate valurile vieţii vor veni peste tine. Starea este restul care rămâne atunci când poziţia dispare. Starea este ceea ce eşti tu cu adevărat. Starea este investiţia ce ai făcut-o în relaţia ta cu Dumnezeu.
Poziţia are de a face cu pământul. Starea are de a face cu cerul.
Poziţia este definită în Matei 7:22-23  "Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?" Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; departaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."
Starea este arătată de următoarele cuvinte: "Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace." (2 Petru 3:13-14)
Aşa că nu uita un gând pentru viaţă: Caută să fii, nu căuta să ai, caută stare, nu căuta poziţie, caută cerul nu căuta pământul, caută-L pe Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu