Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

vineri, 2 septembrie 2011

02.09.2011 Stăpânul şi datoria!


STĂPÂNUL ŞI DATORIA
1. INTERESUL STĂPÂNULUI PRIMEAZĂ!
            - El face tot ce vrea!
            - Are o voie a Lui!
            - Nu ne-a lăsat încurcaţi!
2. AVEM O DATORIE!
            - Cui eşti dator?
            - Care este datoria ta?
            - Cât timp suntem datori?
1. INTERESUL STĂPÂNULUI PRIMEAZĂ!
Ne place când ni se spune: Copii ai lui Dumnezeu, fraţi sfinţi, preaiubiţi, moştenitori ai Împărăţiei lui Dumnezeu – şi suntem. Dar parcă atunci când ni se spune ”robi” şi nu de oricare ci „robi netrebnici”, parcă ceva se mişcă în noi. Totuşi, în Evanghelia lui Luca 17:7-10 găsim şi apelativul acesta tocmai din gura Domnului Isus Hristos. Fiind catalogaţi ca robi netrebnici, care ne spune cuvântul că după ce vom face tot ce ne-a fost poruncit, trebuie să avem puterea să spunem că am făcut ce eram datori să facem.
Ce ştim despre stăpân?
 - El face tot ce vrea! „Dumnezeul nostru este in cer, El face tot ce vrea.” ( Psalmul 115:3 ); „Stiu ca Domnul este mare si ca Domnul nostru este mai presus de toti dumnezeii. Domnul face tot ce vrea in ceruri si pe pamant, in mari si in toate adancurile. ( Psalmul 135: 5-6 )
 - Are o voie a Lui! Nu oricine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. ( Matei 7:21 ), „El le-a zis: "Cand va rugati, sa ziceti: Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau; vie Imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant.” ( Luca 11:2 )
 - Nu ne-a lăsat încurcaţi! Privind planul Lui pentru noi, pentru mântuirea noastră, Dumnezeu nu ne-a lăsat încurcaţi! „Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti; faptul acesta trebuia adeverit la vremea cuvenita..” (    1 Timotei 2:5-6 ), „Cine are pe Fiul are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata.” ( 1 Ioan 5:12 ) Este şi o voie a lumii, să ştiţi! „Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia neamurilor si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite. De aceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelasi potop de desfrau si va batjocoresc.” ( 1 Petru 4:3-4 )
2. AVEM O DATORIE!
Poate oare cineva dintre noi să stea înaintea lui Dumnezeu şi să spună că a făcut tot ce i s-a poruncit? Nu cred.
 - Cui eşti dator? „Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta, am intrat in aceasta stare de har in care suntem; si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu. ( Romani 1:1-2 ), „Imparatul statea pe scaunul lui imparatesc si a facut legamant inaintea Domnului, indatorandu-se sa urmeze pe Domnul si sa pazeasca poruncile, invataturile si legile Lui, din toata inima si din tot sufletul lui, ca sa implineasca astfel cuvintele legamantului acestuia, scrise in cartea aceasta. Si tot poporul a intrat in legamant.” ( 2 Împăraţi 23:3 )
 - Care este datoria noastră? „Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.” ( Ecl.12:13 ), „Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau, Isus Hristos, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El.” ( 1 Ioan 3:23 )
- Cât timp eşti dator? „David a lasat acolo, inaintea chivotului legamantului Domnului, pe Asaf si pe fratii lui, ca sa slujeasca necurmat inaintea chivotului, implinindu-si datoria zi de zi.” ( 1 Cronici 16:37 ), „Sa mi se umple gura de laudele Tale si-n fiecare zi sa Te slaveasca!” ( Psalmul 71:8 ), „Gura mea va vesti zi de zi dreptatea si mantuirea Ta, caci nu-i cunosc marginile.” ( Psalmul 71:15 )
Aşadar, Stăpânul acestui univers, şi Stăpânul tău ( dacă nu ţi-e stăpân încă, poate să devină prin acceptarea jertfei lui Isus Hristos în viaţa ta ) face tot ce vrea, are o voie a Lui şi ne-a arătat-o, nelăsându-ne încurcaţi.
Ca şi robi ai Lui noi îi suntem datori în a trăi în voia Sa, şi să facem asta zi de zi. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi. AMIN!

Un comentariu:

  1. scuze , dar din titlu ar reiesi ca e vorba de stapanul si datoria stapanului , si nu ca ar fi vorba de stapanul si datoria "robilor" stapanului

    RăspundețiȘtergere