Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

marți, 3 aprilie 2012

Provocări: De ce lumea angelică nu poate avea parte de mântuire, de reabilitare?

Biblia ne spune despre "...Evanghelia prin Duhul Sfânt trimis din cer şi în care chiar îngerii doresc să privească." (1Pet.1:12)
Apoi, însuşi Domnul Isus Hristos a spus că: "Apoi va zice celor de la stânga Lui: "Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi ingerilor lui! (Mat.25:41)
Omul, cât timp trăieşte, are posibilitatea de a fi mântuit: "...să ştiţi că Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele... (Marc.2:10), şi focul cel veşnic deja e pregătit pentru Diavol şi pentru ingerii lui.
De ce lumea angelică nu poate avea parte de mântuire, de reabilitare?

 
În cartea lui Iov 4:15-19 găsim scris: "Un duh a trecut pe langa mine… tot parul mi s-a zbarlit ca ariciul…Un chip cu o infatisare necunoscuta era inaintea ochilor mei. Si am auzit un glas care soptea incetisor: "Fi-va omul fara vina inaint...ea lui Dumnezeu? Fi-va el curat inaintea Celui ce l-a facut? Daca n-are incredere Dumnezeu nici in slujitorii Sai, daca gaseste El greseli chiar la ingerii Sai,cu cat mai mult la cei ce locuiesc in case de lut, care isi trag obarsia din tarana si pot fi zdrobiti ca un vierme!"
Aceasta este atitudinea Diavolului.
Biblia spune că în el s-a găsit nelegiuirea: "Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scanteietoare. Ai fost fara prihana in caile tale, din ziua cand ai fost facut pana in ziua cand s-a gasit nelegiuirea in tine." (Ezechiel 28:14-15)
Apoi Biblia ne spune că a fost aruncat din cer: "Cum ai cazut din cer, luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor!" (Isa.14:12), şi în răzvrătirea şi în atitudinea lui au ales şi alţi îngeri să-l urmeze. Aici pe pământ, a determinat omul să păcătuiască înaintea lui Dumnezeu, şi omul la rândul lui a părăsit starea de neprihănire în care l-a pus Dumnezeu.
Şi aici revenim la cuvântul amintit din cartea lui Iov. Adică Diavolul cu alte cuvinte a spus: Uite ai găsit în mine greşeală dar şi în om desemenea, omul la rândul lui trebuie să moară, şi în acest fel Diavolul încerca să se îndreptăţească. Şi aici, în minunatul plan pe care Dumnezeu Tatăl, Isus Hristos şi Duhul Sfânt l-au alcătuit, au făcut ceea ce s-a conturat la cruce, ca să se arate şi dreptatea, dar şi bunătatea lui Dumnezeu. Şi a zis Dumnezeu da! păcatul trebuie pedepsit, cineva trebuie să moară, şi în acest fel a arătat tuturor că El ,Dumnezeu este şi drept dar este şi bun. Omul are parte de mântuire, i s-a oferit şansa să fie reabilitat,
Diavolul doar a confirmat că s-a găsit nelegiuirea în el, pentru că la cruce vedem un Dumnezeu capabil şi de dreptate şi de iubire. Prin Isus Hristos oferă oamenilor mântuirea, cerul său, şi avertizează prin Cuvântul sfânt că focul cel veşnic, despărţirea pentru totdeauna este pentru Diavol şi pentru ingerii lui. Fiţi binecuvântaţi de Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu