Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

marți, 3 aprilie 2012

Ştiri spirituale: Căutarea lui Dumnezeu

Citesc într-un articol din ziarul local, care trata un subiect despre un loc, o clădire unde oamenii merg să se roage lui Dumnezeu, faptul că: "mulţi Îl caută pe Dumnezeu la El acasă"  şi se referea articolul la oportunitatea tinerilor, a oamenilor de a merge la acel locaş de cult, că acolo Dumnezeu e la El acasă şi poate fi găsit.
Oare?
Să fi ştiut Nicolae Iorga cu zeci de ani înainte, ceva despre această idee, atunci când a scris: "Oamenii l-au închis pe Dumnezeu în biserică pentru a fi liberi în lume?"
Oare noi mergem la biserică, locaş de cult, loc de închinare...sau cum se mai numeşte, ca să Îl căutăm pe Dumnezeu? Adică Dumenzeu stă acolo închis şi ne aşteaptă pe noi ca să-L găsim? Nu cred.
Am citit în Biblie despre Dumnezeu cam aşa:
- "Iata, ale Domnului Dumnezeului tau sunt cerurile si cerurile cerurilor, pamantul si tot ce cuprinde el." (Deut.10:14)
- "Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui." (Ps.19:1)
- "Dar ce! Va locui oare cu adevarat Dumnezeu pe pamant? Iata ca cerurile si cerurile cerurilor nu pot sa Te cuprinda: cu cat mai putin Casa aceasta pe care Ti-am zidit-o eu!" (1Reg.8:27)
- "Tu, Doamne, numai Tu ai facut cerurile, cerurile cerurilor si toata ostirea lor, si pamantul cu tot ce este pe el, marile cu tot ce cuprind ele. Tu dai viata tuturor acestor lucruri, si ostirea cerurilor se inchina inaintea Ta." (Neem.9:6)
Isus Hristos a spus că a venit o vreme: „Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.” (Ioan.4:23)
Biserica, în accepţiunea Scripturii începe cam de aici: „Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor." (Mat.18:20), deci în consecinţă, dacă eşti creştin dute la biserică, pentru că tu deja Îl ai pe Dumnezeu, l-ai găsit, şi zi de zi mergi cu El pe drum.
Maşinile nu merg în staţie peco pentru ca să se afirme despre ele că sunt maşini. Ele sunt maşini, şi merg acolo pentru ca să fie alimentate. Noi mergem la biserică pentru ca să ne întărim în credinţă, să creştem spiritual, să avem putere să mergem pe cale.
Şi dacă nu eşti creştin, poţi să-l afli pe Dumnezeu într-o biserică, numa nu mai poţi să-L ţii închis acolo... adică ideea e cam cum spune Biblia: „Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti.” (Gal.5:17)
Dumnezeu să te ajute să fii creştin trăitor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu