Despre mine

Fotografia mea
"Fericit este omul care nu aşteaptă nimic de la nimeni, că acela nu va fi dezamăgit niciodată!"

luni, 15 august 2011

15.08.2011 - Identitatea Bisericii lui Isus Hristos

1. Are un Stăpân, un singur Domn, şi acesta este Isus Hristos Domnul! "El I-a pus totul sub picioare si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinatatea Celui ce indeplineste totul in toti." (Efeseni 1:22-23)
2. Aparţine lui Isus Hristos, pentru că El a câştigat-o prin sângele Lui. "Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata; pe voi, care odinioara nu erati un popor, dar acum sunteti poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu capataserati indurare, dar acum ati capatat indurare." (1 Petru 2:9-10)
3. Hristos o sfinţeşte, o desăvârşeşte, El însuşi prin Duhul Sfânt lucrează în Biserică! "...cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea,ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant, ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana." (Efeseni 5:25-27)
4. Isus Hristos Domnul va domni veşnic împreună cu Biserica! "Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut." (Apocalipsa 21:3-4)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu